Gelişen Orman Ürünleri ve Ağaç Sanayii sektöründe makina gücüne ihtiyaç gitgide artmakta ve insan gücüne duyulan ihtiyaç azalmaktadır. Bu doğrultuda sayısız yeni projeler ve makinalar üretilmekte, yeni sistemler kurulmaktadır. İşletmelerde işlenen ürünleri veya paketleri aktaran, çeviren, taşıyan, kaldıran ve bunları yaparken insan gücüne ihtiyacı azaltan, dolayısıyla hızı, kaliteyi ve verimliliği arttıran Transfer Sistemleri de bunun bir örneğidir.

Üreticiyi kaliteli ürünü daha hızlı ve verimli üretmek hususunda ileriye taşımak ve sürekliliği sağlamak için tasarlanmış olan sistemler öncelikli olarak İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı nı ön planda tutar ve ürün akışını en doğru şekilde sağlar.  Konveyörler, Arabalar, Hidrolik Asansörler ve Otomasyon Projeleri olmak üzere 4 ana başlıkta toplanan Transfer Sistemleri günümüzde işletmeler için vazgeçilmez bir ihtiyaç haline gelmiştir.

KONVEYÖRLER

Üzerindeki yükü barındırmak ve bir konumdan diğerine aktarmak için kullanılan basit makinelerdir. Gelişen endüstride insan gücüne olan ihtiyacı önemli ölçüde azaltmaktadır.Bantlı ve rulolu olarak tahrikli ve tahriksiz çalışma yöntemleri ile çeşitlendirilmektedir.

CNC PANEL EBATLAMA BESLEME KONVEYÖRÜ – PBK

Arkadan yüklemeli otomatik CNC Panel Ebatlama Makinelerinin arka konveyörüne ilave besleme konveyörü olarak görev yapar. Paketleri makineye yükleme esnasında beklemeleri azaltır ve verimliliği arttırır

 Ölçüler / Dimensions  W2200 x L4500 x H380 mm
 Motor / Engine  1.5 kW (380v, 50 Hz)
 Hız / Speed  12 mt/dk
 Kapasite / Capacity  3000 kg

BANTLI KONVEYÖRLER – BTK

Ürünlerin taşınması için kullanılan özel ölçülere göre imal edilen konveyörlerdir.

RULOLU MANUEL KONVEYÖR – RUK

Transfer Sistemlerinin en önemli ve temel parçalarından birisidir. Ürünlerin transfer edilmesi, konveyör üzerine yerleştirildikten sonra insan gücü yardımıyla kinetik hareket verilerek gerçekleştirilir. Gravity (Yerçekimi) rulolar sayesinde ekstradan bir enerji gerektirmediğinden oldukça ekonomik ve kullanışlıdır.
Rulolu Konveyörler, konveyör uzunluğu, rulo ölçüleri ve transfer etme kapasitesi daha önceden tespit edilerek işletmedeki ihtiyacı karşılayacak şekilde özel ölçülerde de üretilmektedir.
Rulolu konveyörlerde kullanılan rulolar çelik borudan ve milden oluşur. Her iki tarafında bulunan kapaklar ve rulmanlar sayesinde döner ve konveyör sistemlerinin hareketini sağlar.

 Rulo Boru / Roller Pipe  Ø 60 x 2 x 600 mm Çelik / Steel
 Rulo Mil / Roller Shaft  Ø 12 x 640 mm Çelik / Steel
 Rulman / Bearing  6201 ZZ
 Eulo Renk-Kaplama Türü / Rollen Coating  Galvaniz (Çinko) Kaplama / Galvanization
 Konveyör Yan Sac / Conveyır Side Metal  2,5 mm Sac (2 şer Metrelik Modüller) /
Steel (2 meter per piece)
 Konveyör Ara Destek / Conveyor Connections  2,5 mm Sac / Steel
 Konveyör Ayak / Conveyor Legs  2,5 mm Sac (Pabuçlu) / Steel
 Konveyör Renk-Kaplama Türü / Conveyor Coating  RAL 7016 Elektrostatik Boya / Powder
Coat
 Konveyör Rulo Sayısı / Roller Quantity  5 Adet/Pcs. / 1000 mm

TRANSFER ARABASI

İşletme içindeki üretimi rahatlatmak, transfer sistemlerini daha kullanışlı hale getirmek için tasarlanmış rulolu araba veya tezgâhlardır. Genellikle rulolu tahriksiz konveyör sistemlerinde kullanılır.

RULOLU DÖNER KONVEYÖR – DRK

Rulolu manuel sabit konveyörlerin yere sabitlenmiş bir çember ray üzerinde 360 Derece dönebilen tekerlekli versiyonudur. Rulolu konveyör hatlarında genellikle orta kısımlara montajı yapılır ve taşınan ürünün aynı hat üzerinde 180 Derece dönmesini sağlar.

RULOLU TRANSFER ARABASI – TRA

İşletme içindeki işlenmiş malzemenin bir konveyörden diğerine lineer olarak geçişini sağlayan, köprü işlevini gören bir çeşit sabit tekerlekli konveyördür. Transferin gerçekleşmesi için raylar üzerinde manuel hareket gerektirir. Genişlikleri ve rulo türleri rulolu konveyör sistemi ile aynıdır.

RULOLU DÖNER TRANSFER ARABASI – DTA

İşletme içindeki işlenmiş malzemenin bir konveyörden diğerine lineer olarak geçişini sağlayan, aynı zamanda kendi ekseni etrafında 360 Derece dönebilen, ürünlerin yönlerini değiştirip transfer edilmesini sağlayan bir çeşit tekerlekli konveyördür. Transferin gerçekleşmesi için raylar üzerinde manuel hareket gerektirir. Genişlikleri ve rulo türleri rulolu konveyör sistemi ile aynıdır.

RULOLU SERBEST TAŞIMA ARABASI – STA

İşletme içindeki işlenecek malzemenin makineden veya rulolu taşıma hattından alınıp diğer rulolu sistem elemanlarına veya konveyörlere ulaşabilmesi için kullanılan, üzeri rulolu serbest tekerlekli bir taşıma aracıdır. Taşıma işleminin gerçekleştirilmesi için herhangi bir makineden, tezgâhtan yâda forkliftten alınan malzemenin serbest taşıma arabasına aktarılıp, ardından konveyörlere veya herhangi bir yükleme asansörüne ulaştırılması gerekir.
Serbest taşıma arabaları sayesinde daha az güç ile tam bir transfer gerçekleştirilmiş olur. Rulolu konveyörlerle aynı ölçülere sahip olduğundan rulolu konveyör sistemine sahip işletmelerde özel aktarma yâda atlama ( Bypass ) yapılması gereken ürünlerin taşınmasını sağlar.

STOPER – STP

Rulolu konveyör hatlarının başında ve sonunda bulunan, ürünlerin konveyör hattı üzerinden kayıp düşmesini engelleyen mekanik bir sistemdir. Açık ve kapalı konumlarda resimdeki gibi kullanılır.

HİDROLİK VE PNÖMATİK ASANSÖRLER

Genellikle makinaların giriş ve çıkış kısımları yerleştirilen, otomatik fotosel yâda ayak pedalı ile aşağı / yukarı hareket ettirilebilen, üzeri rulolu yâda düz platform şeklinde olan hidrolik güç ile hareket eden lift türüdür. Sabit yâda tekerlekli modelleri ile her türlü sektörde ve fabrikada çeşitli türdeki makinalar ile entegre olarak çalışabilmektedir.
Üstü rulolu platforma sahip asansörlerin ruloları en alt konumda iken aktif hale gelmektedir ve işlenen paket sadece bu durumda hareket ettirilebilir. En alt seviyeden yukarı doğru kalktığında rulolar devre dışı kalacak ve paket hareket etmeyecektir.
Asansör en alt seviyede yani kapalı halde iken 250 mm yüksekliğindedir ve rulolu konveyör sistemi mevcut ise aynı seviyede çalışmaktadır.

YÜKLEME VE BOŞALTMA ASANSÖRÜ – YBA

Makinaların giriş ve çıkış kısımlarına yerleştirilen, operatörün işlenecek parçayı manuel olarak elle makinaya vermesinin ardından parça kalınlığı kadar otomatik olarak yükselen ürün kaldırma platformudur.

PANEL EBATLAMA YÜKLEME ASANSÖRÜ – PEM

Önden yüklemeli panel evatlama ve CNC işleme makinalarında kullanılan başlangıç asansörüdür. Ağır yüke dayanıklı olduğımdan üzerine toplu halde yükleme yapılabilir.

 Ölçüler / Dimensions  2000 x 3000 mm
 Kaldırma Kapasitesi / Lifting Capacity  5.000 kg
 Motor / Engine  2.2 kW
 Kontrol Tipi / Control Type  Ayak Pedallı / Foot Pedal
 Platform Tipi / Platform Type  Düz – Forklift Boşluklu
Flat – Forklift Gaps
 Çalışma Yüksekliği / Travelling Height  430 – 1100 mm

TRANSPALET ASANSÖRÜ – TPA

Genellikle rulolu konveyör hattı gibi transfer sistemlerine sahip olmayan, ürünlerin taşımasını paletler yardımıyla yapan firmaların tercih ettiği, çeşitli makinelerin giriş ve çıkışlarında ürünlerin kaldırılıp indirilmesini sağlayan hidrolik  makaslı sisteme sahip platformlardır.

DÖŞEME TEZGAHI – PDT

Genellikle koltuk imalatında döşeme alanında kullanılan, pnömayik piston ile aşağı-yukarı hareket eden, üstü düz, tabla ölçüsü 800 x 1500 mm olan özel platformdur.

 Tabla Ölçüleri / Table Dimensions  800 x 1500 mm
 Kapasite / Capacity  150 kg
 Çalışma Türü / Working Type  Havalı / Pneumatic
 Çalışma Yüksekliği / Working Height   350-900 mm

 

Özel Proje Ve Hizmetler

MASİF PANEL ZIMPARA ve AMBALAJ HATTI OTOMASYONU

YOGELA

YOGELA NEDİR ?

(KENAR BANTLAMA MAKİNASI OTOMATİK GERİ DÖNÜŞ KONVEYÖRÜ )

Yogela, Kenar Bantlama makinalarında bantlanan parçaları operatörün yanına, başlangıç noktasına otomatik olarak geri getiren bir çeşit geri dönüş konveyörüdür.

Yogela sistem olarak, Havalı Hareketli Tabla, Bantlı Aktarma Konveyörü, Yavaşlatma Konveyörü, Havalı Tabla ve Hidrolik Otomatik Asansör olmak üzere 5 modülden oluşur.

Havalı Hareketli Tabla kenar bantlama makinasında işi biten parçayı Bantlı Aktarma Konveyörü ne aktarır. Bantlı Aktarma Konveyörü ve Yavaşlatma Konveyörü parçayı ilerleterek Havalı Tabla ya kadar getirir. Bantlı Aktarma Konveyörü kenar bantlama makinasının boyuna göre uzatılabilmektedir.

Yavaşlatma Konveyörü ile operatör arasındaki Havalı Tabla, parçaların tabla üzerinde hızlı ve pratik bir şekilde döndürülerek bantlanması gereken kenarın sisteme yüklenmesini sağlar.

Hidrolik Otomatik Asansör ise kenar bantlama makinasının girişinde ve Havalı Tabla nın çıkışında kullanılabilmektedir. Parça kalınlığına göre fotoseller sayesinde otomatik olarak iner ve kalkar.

Kenar bantlama makinasına teker teker verilen parçalar için eğilmek ve kalkmak gerekmez. İş güvenliği ve emniyet kuralları gereğince operatörü yormayan, iş verimini artıran ve parça kalitesini yükselten Yogela ile kenar bantlama işlemlerindeki zorluklar ortadan kalkmıştır.

Çelik profil ve sacdan oluşan güçlü yapısı ve PVC bantlı konveyörlü yapısı sayesinde hem ürünler daha sağlıklı taşınır hem de çizilme riski ortadan kalkar.

Kenar bantlama makinası ile senkronize olarak çalıştığı için hız ayarı da mümkündür. Parça genişliği ve uzunluğuna göre ruloların dönüşü veya bandın ilerlemesi hızlandırılıp yavaşlatılabilir.